Wijnen meegenomen uit Lanzarote
28 oktober 2018
Molenrij gaat Mediterrane
15 oktober 2019
Toon alles

Reizen naar Molenrij

Herberg restaurant Molenrij

Molenrij, Groningen, Nederland

Molenrij (Gronings: Rieg) is een dorpje in de gemeente Het Hogeland in de Nederlandse provincie Groningen.

Het dorp is ontstaan rond een tweetal molens die hier stonden nabij de maar. Molenrij vormde vroeger een laad- en losplaats voor agrarische producten uit omtrek. In het dorp bevond zich vroeger een cichorei- en mosterdfabriek (bekend van de Marnemosterd) aan het einde van het huidige Mosterdpad. Het woord rij of rijge duidt op een rij huizen. De aanduiding komt wel in meerdere Groningse plaatsnamen voor.

Op nog geen 10 min van het Unesco werelderfgoed de Waddenzee.

De Waddenzee (Fries: Waadsee, Duits: Wattenmeer, Deens: Vadehavet) is de binnenzee tussen de Waddeneilanden en de Noordzee aan de ene kant, en aan de andere kant het vasteland van Nederland, Duitsland en Denenmarken.

Een goede tip om als je naar Molenrij, Groningen gaat is herberg restaurant Molenrij

Op 4 april 2019 openen zij(Stefan en Simone Kollumer uit Baflo) Herberg Restaurant Molenrij. In het landelijk gebied, in het voormalige Korensant(herberg van Ede) openen zij een mooi restaurant met een herberg van 3 kamers, waar ze koffie/thee, lunch en diner serveren.

Zij hebben van mei 2014 tot 25 maart 2019 restaurant Veldzicht in Oosterwijtwerd geëxploiteerd. In het nieuwe bedrijf gaan zij net als bij restaurant Veldzicht werken met verse producten.

Op tafel in de herberg verwacht de culinaire smikkelaar een rondreis door de provincie.Stefan rijd het liefst langs de lokale leveranciers. Veel met ze praten en zien wat voor prachtige ingrediënten ze hebben.”Zij zijn de helden waar wij op kunnen leunen. Ik probeer hun producten te laten schitteren,” vertelt hij.

Van 1895 – 1926 was hier de oude Marne-fabriek gevestigd, vlak achter de herberg. Dit gegeven vormde voor het echtpaar Kollumer de inspiratie om in veel gerechten een element uit mosterd(zaad) te verwerken. “We zijn geen mosterdmakerij, maar we brengen wel graag een ode aan de rijke geschiedenis van deze plek.”

Een zijn leuke arrangementen:

arrangementen

We hopen dat u Molenrij een keer komt bezoeken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *