Wadlander

WADLANDER DE VERGETEN KRUIDENBITTER


Wadlander logo

Wij houden van mooie samenwerkingen. Vooral van samenwerkingen die ontstaan vanuit de liefde voor het Wad. Ooit deelde een oude Wadbewoner met Casper Meinders zijn verhaal over een kruidenbitter die vroeger langs de kust door kustbewoners en eilanders werd gemaakt aan het einde van de zomer. Een frisse kruidenbitter met o.a. zeealsem en duindoorn. Uit pure liefhebberij maakten hij ieder jaar zelf naar eigen inzicht 2 a 3 flessen van deze kruidenbitter. Zo zorgden Wadden-geschiedenis en Wadden-flora voor een unieke belevenis tijdens zijn wadloop tochten.

Tijdens een van zijn tochten kwam ik Stefan Kollumer van ‘Restaurant Herberg Molenrij’ ain aanraking met deze waddenbitter. Met het enthousiasme voor onze kruidenbitter, wijn culinaire achtergrond en onze liefde voor het Wad ontstond een mooie samenwerking. Zo werd de ‘Wadlander’ herboren. En omdat wij het belangrijk vinden dat iedereen van het Wad moet kunnen genieten, ontstond er naast de kruidenbitter ook een alcoholvrije Wadlander siroop voor een verfrissende limonade. Onze Wadlander kruidenbitter en siroop zijn dit seizoen alleen exclusief verkrijgbaar aan boord tijdens Casper zijn WadExpedities en wordt geschonken en gebruikt in gerechten bij ons in ‘Restaurant Herberg Molenrij’. Vanaf volgend jaar waarschijnlijk ook op andere locaties verkrijgbaar.

Ook maken wij gebruik van de waddenbitter en waddensiroop in onze gerdchten om een nog mooiere beleving te geven aan onze waddengerechten.

Ook kunt u zich alvast inschrijven voor een fles waddenbitter of waddensiroop om in eind 2023 en februari 2024 te bemachtigen.

Vul het formulier in voor inschrijving van deze flessen:

    Reserveren